„Eu și Săcele” – o zi dedicată tineretului săcelean

Tinerii voluntari din Săcele au marcat vineri, 24 martie 2017, Ziua Tineretului Săcelean printr-o serie de activități dedicate elevilor din liceele locale! Scopul evenimentului a fost acela de a promova apartenența tinerilor la comunitatea săceleană. Din acest motiv evenimentul s-a numit “Eu și Săcele”.

ColajZTS2017-highresProgramul zilei a inclus o expoziție de portrete și mărturii cu tematica “Eu și Săcele”, flashmob cu dans modern, jocuri de echipă, scurtmetraje cu și despre tineri. Toate aceste activități s-au desfășurat  simultan în cele trei licee din orașul Săcele: Liceul Teoretic “Zajzoni Rab Istvan”, Liceul Teoretic „George Moroianu” și Liceul Tehnologic “Victor Jinga”.

Spre finalul zilei, a fost organizat un concert cu artiști locali (The Bystanders, Superar, Alina Iordache, Pál Szilárd) și o petrecere pentru toți voluntarii, care a avut loc în sala de sport a Liceului Teoretic „Zajzoni Rab Istvan”.

De ce un astfel de eveniment?

Pentru că în Săcele trăiesc peste 9000 de  copii și Ttneri. Pentru că peste 4000 dintre ei învață în școlile și liceele din Săcele. Pentru că este o zonă cu istorie. Pentru că este o zonă cu natură. Pentru că Săcele este orașul nostru, ne-am hotărât să facem un festival al tineretului săcelean. Acesta va avea loc în luna iunie, în ultima săptămână de școală. Și cum până în vară nu mai aveam răbdare lansăm ideea noastră ”Eu și Săcele” printr-o Zi a Tineretului. – Mădălin Iacob, Compartiment Cultură și Tineret – Primăria Municipiului Săcele

Promovarea zilei de 24 martie a fost realizată prin diverse apariții în presa scrisă și cea online, dar și prin apariția în emisiunea televizată de știri pe postul BrasovTV.

Evenimentul a fost organizat la inițiativa Primăriei Municipiului Săcele în colaborare cu voluntarii Asociației CAN din programul „Multimedia – Pregătire pentru Viață” și cu sprijinul liceelor locale: “Liceul Teoretic George Moroianu”, “Liceul Teoretic Zajzoni Rab Istvan”, “Liceul Tehnologic Victor Jinga”.

Galeria de fotografii poate fi accesată aici.