Drumeție spre Cascada Tamina

Nu departe de Săcele, Cascada Tamina își așteaptă timidă turiștii. Eclipsată ca popularitate de sora mai mare, Cascada 7 Scări, Tamina prezintă același potențial de atragere a vizitatorilor, a tuturor celor ce preferă drumețiile montane accesibile nu doar profesioniștilor, ci și amatorilor.

Cascada Tamina este localizată la aproximativ 3 km de DN1/E60, de localitatea Timișul de Sus, la o altitudine de 1100 m, în Masivul Piatra Mare. Indicatorul promite o drumeție prin pădure, de nu mai mult de o oră jumătate. Drumul până la cascadă poate fi parcurs pe traseul prin pădure marcat cu banda albastră, este mai scurt dar mai abrupt, cu peisaje deosebite spre Vf. Postăvarul și spre Predeal, sau pe traseul forestier, mai lung și mai lejer pentru familii. Noi le-am combinat, și având în vedere condițiile meteo și zăpada ce trecea de glezne în multe locuri, am urcat în aproximativ 2 ore jumătate, cu tot cu opriri pentru poze și admirat priveliști. La coborâre a fost însă mult mai rapid, pe nemisțite am ajuns înapoi de unde plecasem, din dreptul drumului principal.

Pe întreg parcursul ne-am bucurat de zăpada strălucitoare, de liniștea mult așteptată și de vederi către masivele vecine. Conform unei surse locale, acest obiectiv turistic va fi reabilitat de către Regia Publică Locală a Pădurilor Săcele, deci în curând vom avea parte de o nouă atracție spectaculoasă în Masivul Piatra Mare!

Galerie foto completă aici.

15 ian 2017 (55)15 ian 2017 (50)15 ian 2017 (42)15 ian 2017 (37)15 ian 2017 (46)15 ian 2017 (47)