TOP 10 activități de făcut cu drag, la Săcele

Echipa de voluntari „Din Săcele, cu drag”  recomandă o serie de activități de petrecere a timpului liber la Săcele, care ne ajută să descoperim orașul, să ne imaginăm că suntem turiști și, măcar pentru o zi, să apreciem bogățiile naturii din jurul nostru!

  1. Festivalurile tradiționale Sântilia și Sf. Mihai, unde pe parcursul a câtorva zile putem admira produse meșteșugărești confecționate cu drag și măiestrie. Noi încurajăm achiziționarea lor pornind de la ideea de a susține nu doar aceste evenimente dar și meșterii locali.
  2. Muzeul de Etnografie din Săcele, unde afli informații prețioase despre trecutul localității și despre obiceiurile străvechi ale mocanilor și ceangăilor din zonă.
  3. Zona celor 7 Izvoare te așteaptă să o descoperi într-un cadru pitoresc, cu aer curat și liniște deplină. Să nu uităm că o drumeție de câteva ore aduce beneficii sănătății noastre!
  4. Traseele montane din Munții Ciucaș sau Piatra Mare oferă o oportunitate excelentă de evadare din cotidianul oraș și de mișcare în natură.
  5. Cele 14 biserici din oraș, clasificate ca monumente istorice cu o vechime de peste 100 de ani, contribuie la patrimoniul nostru cultural și atestă diversitatea spirituală locală. Oare le puteți găsi pe toate la pas prin oraș?
  6. Muntele Bolnoc, cunoscut și ca Bunloc, are o altitudine maximă de 1185 m și găzduiește frecvent pasionații de sport montan și parapantism.
  7. Canionul 7 scări este un obiectiv turistic, care datorită pereților stâncoși și cascadei interioare, aduce în special vara, răcoarea mult căutată! Recent, a fost inaugurat și un sistem de tiroliana, ce are o lungime de 3874 m!
  8. Cu bicicleta de pornești, în oraș nu te rătăcești! De la un capăt la altul dacă ajungi și pe ocolitoare, priveliștea de ansamblu îți va aduce încântare!
  9. Poiana Angelescu este o ocazie de a aduna întreaga familie într-o excursie de o zi! Este loc pentru toți, și cu umbră și cu soare, ideal pentru un picnic savuros!
  10. Pentru a ne implica împreună, cu mic cu mare, la promovarea orașului nostru, surprinde și tu frumusețile din jurul tău iar apoi împărtășește pozele și altora folosind #dinsacelecudrag 😉

Acest top reprezintă doar o selecție, în ordine aleatorie, și nu își propune excluderea altor activități de interes. Așa că, așteptăm și alte idei de activități de făcut cu drag, la Săcele!

Poți găsi acest TOP 10 și în format jpg online, pe pagina noastră Facebook

Credit foto: Levente Papp – Coasta vie