Ștefan Blega | Între pasiune și dorința de a face performanță

Ștefan Blega este un tânăr săcelean pasioanat de frumoasa lume a sportului. Ștefan învață la Liceul Teoretic “George Moroianu” din Săcele, în clasa a XII-a B profil Filologie, iar anul următor urmează să susțină examenul de Bacalaureat.

 Ce te-a determinat să te apuci de sport?

Am început cu sportul din anul 2004 pe când eram doar un puști. Primul sport pe care l-am practicat a fost sărituri cu schiurile. În timpul liber ieșeam în fața blocului și mă jucăm cu mingea, în fiecare zi, o “băteam” de dimineață până seară cu alți prieteni și așa mi-am dat seamă că am o pasiune nebună pentru fotbal și că am ajuns să iubesc acest sport. În anul 2006 m-am dus să mă înscriu la fotbal la echipă locală FC.Săcele. Primii mei antrenori au fost Gheorghe Latscu și Florin Blivolschi care într-adevăr m-au ajutat să dezvolt anumite abilități timp de 5-6 ani în acest sport și m-au înțeles din toate punctele de vedere. În accelasi timp făceam în continuare sărituri cu schiurile dar domnii antrenori  m-au înțeles și mi-au oferit multă încredere. Apoi am fost retras din activitate 2 ani de zile 2012-2014 din cauza săriturilor cu schiurile deaorece eram foarte mult plecat cu lotul național la concursuri în străinătate. Între timp, gândul mi-a revenit din nou la fotbal, nu trecea zi în care să nu mă gândesc la această pasiune a mea și lucrul acesta  m-a motivat să mă reîntorc și să mă țin serios de treabă la echipa de fotbal.

 Care sunt cele mai bune momente ca și fotbalist?  

Am avut câteva  momente bune de când practic fotbalul care m-au ajutat foarte mult să acumulez experiență și să-mi doresc să progresez în joc. Un prim moment a fost în sezonul 2010-2011 când am ieșit prima oară pe locul 3 la județ.

Al doilea moment important a fost sezonul acesta 2015-2016 când am câștigat campionatul pe județ și am reușit marcând 56 de goluri, fiind golgheterul echipei. Acest succes a fost urmat de participarea la Campionatul Național de Juniori unde am obținut locul 2 pe țara alături de echipă mea de suflet FC.Săcele. A fost ceva special pentru mine, niciodată nu m-am gândit că o să ajung cu echipă locală așa departe. Antrenorii Ciprian Ursu și Gheorghe Latscu  m-au înțeles și mi-au oferit multă încredere atât mie cât și echipei! Pentru mine a fost o experiență unică cea de la turneul final, am făcut un plus ca și formă fizică, iar în campionatul ce va veni mă va ajuta foarte mult experiența acumulată pe parcursul acestui sezon!

 Ce gânduri de viitor ai?

Sunt sigur că vreau să continui să fac sport, voi reveni la echipa de ski sărituri pentru că mi se termină perioada de juniorat la fotbal, o să trag din ce în ce  mai mult de mine pe zi ce trece pentru a reveni la forma necesară pentru a putea face din nou performantă.

Bineînțeles că sunt conștient că școală reprezintă un factor important pentru viitor, de aceea îmi continui studiile. Urmează un an greu, vreau să iau examenul de Bacalaureat  cu o notă bună și mai apoi să reușesc să intru la Facultatea de Educație Fizică și Sport.

Un gând de bine pentru săceleni?

Un gând de bine pentru săceleni ar fi, să se apuce cât mai repede de practicarea unui sport pentru că din sport poți obține un stil de viață mai sănătos și frumos.

Felicitări Ștefan! Mult succes în continuare!

Interviu realizat de Romașcu Liviu.