Teodora Gândac: Școala e totul!

Teodora Gândac este profesor în învățământul preșcolar, la Grădiniția cu program prelungit nr. 5 din Săcele “Căsuța cu povești”. Prin voință și muncă a realizat totul în viața de până acum. A copilărit în Gârcini și a reușit să dovedească că personalitatea și caracterul unui om îl pot face să-și depășească  condiția.

 Pe unde am tot umblat, nu mi-a fost rușine să spun de unde sunt, unde am crescut, unde am copilărit. Din punctul meu de vedere,  oriunde ești, oamenii sunt cei care dau valoare locului! Admir oamenii dedicați, care lucrează cu pasiune, pun suflet în ceea ce fac, așa cum sunt și eu. Sunt norocoasă că am prilejul că fac cu plăcere munca mea!

După finalizarea ciclului gimnazial la Școala nr. 4 “Frații Popeea”, a urmat studiile la Liceul “Victor Jinga” și apoi Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității Transilvania Brașov. Cu toate că a lucrat în timpul facultății, a absolvit fără vreo restanță sau absențe.

Cea mai importantă este familia, cea care contează cu adevărat în creșterea și evoluția personală și profesională a copiilor. Părinții mei s-au sacrificat pentru noi, ne-au transmis mereu că “Școala e totul!”.

Ulterior, s-a dedicat trup și suflet copiilor de la grădinița unde lucrează în prezent. Aici uită de tot, se liniștește și lasă grijile deoparte. Este lumea ei! Despre Teodora Gândac am scris și în broșura „Oameni ai orașului Săcele”, care poate fi citită online aici.