Curajul: de la frică la mândrie

Prima dată am experimentat cel mai bine curajul în Tabăra Viața, când am fost cu colegii mei de la proiectul MPV. Acolo am învățat și cum să înfrunt emoțiile și cum să gândim împreună la rezolvarea unor soluții pentru că am avut parte de exerciții la înălțime!

Prima dată a trebuit să trecem o probă pe un buștean, la înălțime. Mi-a fost frică. Mi-era teamă să nu cad, dar când am văzut că toți colegii mei au încercat și au reușit, parcă am prins și eu putere! O a doua probă a fost un exercițiu de încredere, căzătura de încredere se numea.  O dată ce curajul m-a „acoperit” mi-a fost greu să-l mai las. Devenise distractiv să trec peste obstacole,  și să-mi înving frica. Începusem să fiu parte a unei echipe adevărate.

Curajul este acel lucru care ne ajută să depăşim cele mai mari temeri, curajul ne ridică de oriunde am fi și ne ajută să devenim ceea ce suntem în prezent.  La fel ca o pasăre, care este și se vede mică de tot, dar care zboară atât de sus! Am mai învățat că întotdeauna curajul este opusul lui „nu vreau” și nu neapărat „nu pot”. Dacă încerci, vei reuși, sau măcar înveți o lecție, și tot ai reușit ceva! În final, am ajuns să fiu mândru de mine și de faptul că am reușit să am și eu acel curaj de care vorbeau cei din jur!

 De Ganea Adrian și Ganea Laurențiu