Valori

Mentalitatea și credințele noastre. Atitudinea pe care o avem. Comportamentul pe care îl afișăm. Cele mai greu de schimbat, dar și cele mai ușor de răspândit ca modele pentru cei din jur. Culegem ceea ce semănăm și acțiunile noastre influențează mereu pe cei din jur. Să promovăm deci valori de succes, valori care schimbă destine.

A gondolkodási módunk és hitvilágunk. Attitüdjeink. Viselkedésünk. Amit a legnehezebb változtatni, de mégis a legkönnyebben ragad át a körülöttünk lévőkre. Amit vetünk, azt aratunk, és a tetteink mindig befolyásolják az embertársainkat. Mutassunk hát példát!

Mentality and beliefs. The attitude we buid. The behaviour we show. With no doubt, these are the hardest to change, but also the easiest to spread as a model for those around us. We reap what we sow. Our actions inevitably influence our peers. Let’s then raise awareness about successful values, values that change destinies.line

Despre școală și valori cu Dorel Cerbu

În prezent domnul Cerbu este ghid turistic național și conduce o firmă de turism alături de fiica sa. Din septembrie 1981 și până în septembrie 2017 a fost educator (profesor geografie și franceză), ocupând și funcții de co… (>>)

Prietenie: Ce este cu adevărat

De două zile stau şi mă gândesc ce să scriu despre prietenie. Ce este ea? Un lucru? O persoană? Un sentiment? Oare ce este?

Stau şi mă gândesc…şi îmi apar în faţa ochilor chipuri cunoscute, chipuri cu un zâmbet familiar. Fe… (>>)

Schimbare = idei + angajament + acțiune

De obicei ne plângem de societatea românească, de statul român, de români în general. Vorbim deseori despre ceea ce “ar trebui să (se) facă…”.  E adevărat că sunt și avem multe probleme la care ne gândim, dar avem … (>>)

Perseverență: Contează oare ceea ce fac?

Aud la părinți, prieteni, oameni de pe stradă spunând: Ce contează atât pentru tine treaba asta cu voluntaritului/caritatea/ONG-urile etc? Nu e ca și cum chiar poți schimba ceva, sau să zici că se vede vreo diferență. Lucrur(>>)

Diversitatea: pro sau contra?

Era mai bine să fim toți la fel? Poate mai ușor pentru tot ceea ce înseamnă un sistem, organizarea și controlul lui. Poate mai ușor când e vorba despre decizii, relații sau chiar conflicte. Diversitatea asta ne enervează uneori, … (>>)