Tu pedalezi la Săcele?

Dacă suntem într-o lună nouă, și este vineri, atunci „Săcele pedalează”/„Négyfalu bringázik”!

Șirul de evenimente, numit „Săcele pedalează” este o manifestare de ciclism, organizată de „Asociația Tinerilor din cele Șapte Sate”/„Hétfalusi Magyar Ifjúsági Klub” (HMIK).

De la ora șase pornesc oamenii pe biciclete pe un traseu deja bine cunoscut de toți. Adunarea se face în Baciu, la începutul străzii Verii, iar sfârșitul este la Restaurantul „Fényes” din Cernatu, unde cicliştii sunt aşteptaţi cu reduceri. Dar să nu vă gândiți, că doar atât este ruta: mergem pe Bulevardul Brașovului, Piața Libertăţii, Bulevardul George Moroianu, Strada Tărlungului, Strada Martin Luther și ne întoarcem pe Bulevardul George Moroianu, Strada Petőfi Sándor, Strada Ady Endre şi Strada Alexandru Ioan Lapedatu, unde se află Restaurantul „Fényes”. Acest traseu are aproximativ 12 kilometri, dar deplasarea se face într-un mod mai lent, aşa că nu se poate obosi.

Evenimentul are un ţel cât se poate de nobil. Săcele pedalează stimulează ciclismul, deoarece este foarte sănătos pentru noi înşine și pentru Pământul pe care trăim. Ne învaţă cum trebuie să mergem pe bicicletă regulamentar: să purtăm cască de protecţie şi vestă reflectorizantă, să avem lămpi, şi să nu pornim de acasă fără frâne bine funcţionabile, şi cu roţile dezumflate.

În august a fost premiată cea mai în vârstă biciclistă, care nu lipsește niciodată de la o manifestare de ciclism. Cu toții ar trebui să învățăm de la dânsa și să nu renunțăm niciodată la bicicletă.

bicikli1-jo

În concluzie, vă îndemnăm să folosiți cât de mult se poate bicicletele și vă invităm să participați la „Săcele pedalează”.

Articol scris de Székely Anna-Zsófia

credit foto: HMIK