Costina Mihăescu | O doamnă model

AM AVUT NOROCUL de a întâlni o doamnă model pentru toată societatea noastră. Poate pentru mulți copii este cunoscută numele ei, dar nu numai lor. O cheamă doamna Costina Mihăescu. Am întrebat-o despre munca, activitățile ei și am rămas chiar surprinsă câte și câte face pentru copiii cu diferite probleme.

Doamna Costina este directorul Centrului De Zi pentru copii aflați în situații de risc. Ea își desfășoară activitatea aici de la anul 2013, de când s-a deschis centrul. Am întrebat-o de ce a îceput să lucreze aici. Răspunsul a fost simplu. Îi plac foarte mult copiii indiferent de origine, etnie. Toți trebuie să fie educați, ca să poată aibă fiecare copil o șansă pentru viață. Copiii cu care lucrează sunt cu risc. Ce înseamnă un copil cu risc? Copiii cu risc sunt copiii, care au probleme acasă, la școală cu învățatul și au nevoie de ajutor. Ei îi place foarte mult să îi ajute la centru și în afara centrului.

Fiind și eu tânăr voluntar, m-a interesat părerea ei despre voluntariat. În România din păcate nu este dezvoltat voluntariatul ca în alte țări. Oamenilor nu le place să lucreze fără bani. Dar legea voluntariatului, care spune că voluntariatul este o experiență profesională și se include în CV, atrage mai mulți oameni, ce este un lucru foarte bun. Nu numai pe ceilalți îi ajuți cu voluntariatul, ci pe tine însuși, și te dezvolți personal. Voluntariatul nu are vârstă, așa că toată lumea poate să dea o mână de ajutor în orice domeniu în care îi place. Și doamna Costina face voluntariat în mai multe locuri. În primul rând la centru, unde lucrează cu copiii în afara programului ei de lucru, la orfelinatul din Codlea, la Hospice, Casa Speranței. Am rămas uimită cât de activă este şi cât de mult ajută oamenii care au nevoie de ajutorul ei.

Cred că acum toată lumea a înţeles de ce am spus mai sus că am avut norocul de a întâlni o doamnă model. Sunt foarte mândră că există astfel de oameni în societatea noastră. Propun tuturol să urmeze pilda doamnei Costina Mihăescu cât un picuț, ca să putem schimba lumea împreună.

De Székely Anna-Zsófia